woensdag 2 mei 2012

“Dat je er niet van sterft, betekent ook niet dat het aangenaam is!”


Op 14 april 2012 trok een Spekul-delegatie naar Roche Aux Corneilles (RAC) aan de Ourthe voor een weekendje klim- en kampeergeweld. De grot op zich stelde niet veel voor, werd ons verteld, maar het ging hem om de 40m hoge cliff waar die zich in bevond. We zouden in de grot kunnen kamperen – een all-time primeur voor ons, nieuwelingen – met uitzicht over de vallei. Meer moest er niet worden gezegd, we waren verkocht!
Bij aankomst (met enige vertraging) op vrijdagavond probeerden Tim, Ewoud en Geoff enkele alternatieve methodes om hun zakken aan het touw naar boven te krijgen tot in de grot, waar we zouden overnachten en waar Nele, Björn, Bram, Koen, Annelies en Kim ondertussen al gezellig aan het pintelieren waren. We hadden het gasvuur vergeten, en een pak theelichtjes was het beste dat we bemachtigd hadden om onze spaghetti mee te koken. Gelukkig had Björn daar wel aan gedacht, zodat we met relatieve efficiëntie avondeten klaar maakten en we de theelichtjes voor iets anders konden gebruiken: we toverden het donkere hol om in een verlichte sprookjesgrot.
Na een korte nacht knalden we er tegenaan, terwijl één team onder het zonnetje de rotswand vol touwen hing dook een ander team (Geoff en Kim) de Ourthe in om een tirolienne te hangen tussen 2 bomen aan weerszijden van de rivier. Nadat het touw eindelijk strak gespannen was en niemand nog met zijn poep in het water zakte, vond ik het een goed plan om mijn hangmat midden op het touw te monteren, net boven de rivier, met behulp van 2 remmen. Dat werd meteen de aanleiding tot mijn Spekul-doop:  Toen ik mijn plan uitlegde merkte ik natuurlijk de subtiele grijnzen rondom mij niet op, van mensen die snode plannen beraamden... Trots op mijn constructie hing ik uiteindelijk relax in de hangmat. “Ga wat meer in het midden hangen, daar is het beter voor de foto.” Zeiden ze. Jaja, daar liggen er minder stenen onder het oppervlak zul je bedoelen!  Mij nog steeds van geen kwaad bewust had ik het ding net naar het midden van het touw geschoven, toen Björn en Koen de knoop lostrokken en mijn middagdutje onder luid protest vroegtijdig eindigde in de ijskoude Ourthe. Grrrrr! Ach ja, het was nog een mooie frats die ik zelf ook zou hebben uitgehaald.
We slaagden er in alles in te pakken nét voordat de hemel op ons losbrak, en blij van het geslaagde weekend keerde het gezelschap terug naar Leuven.
Quote van de dag: “Dat je er niet van sterft, betekent ook niet dat het aangenaam is!”
Geoff

Geen opmerkingen: