maandag 29 december 2014

Cantabrië ... Yeguas


yeguas 2014 from dirk hermans on Vimeo.

één van de terugkerende explo's was dit jaar in samenwerking met ACE Mataro, om een grot in hun zone met het grote systeem te verbinden.
tijdens een viertal excursies in de loop van het jaar, hebben we getracht om Yeguas (±  2 km.)  met het Alto del Tejuelo te verbinden.
We gingen steeds met 2 groepen naar de potentiële plaats van connectie, één ploeg via Yeguas de andere via de imposante put van Cotero.  Vanaf de 2de poging konden we mekaar horen, maar de doorgang bleef onvindbaar.  Wel hoorden we de "boums" van de andere ploeg en konden we de geur van wierook ruiken van de  ploeg in de andere grot.

In november, was er een doorbraak en zonder mekaar konden zien, was het tenminste al mogelijk met mekaar te praten..  Er zitten, nog enkele meter rotsblokken in de weg, maar gegarandeerd in 2015 is de connectie een feit.. En wordt Alto del Tejuelo  weer zo'n 2 km. groter..  We moeten de eindoptelsom nog maken voor het jaar, maar ik raam dat we momenteel aan 124 km.  zitten, en dus daar komt dan in 2015 al dadelijk een paar km. bij...

dirk
afspraken maken aan de splitsing naar Cotero  
ingang Yeguas


ingangsput Cotero (P.80)
meander Yeguas (-150)

Geen opmerkingen: