dinsdag 18 november 2008

Het groentje

Beste spekulozen, aangezien ik zo super entoesiast aan speleo doe (niet alleen maar naar elke touwtraining komen, maar zelfs in die mate dat ik al geregeld mijn avontuurtjes op facebook zet), heb ik na zwaar beraad de toestemming gekregen van jullie voorzitter om ook enkele van mijn ervaringen met jullie te mogen delen:


Speleologie update (omdat sommigen zo nieuwsgierig zijn ;-)

Monday, November 3, 2008 at 10:38am

(hier volgt een stukje dat ik op facebook heb geplaatst met een foto voordat we de Haquin binnen gingen)
Eindelijk mijn eerste speleo foto. Dit was na mijn eerste grot Haquin waar ik heel vermoeid en bont en blauw uit kwam, maar tegelijk ook heel voldaan.Gisteren na mijn derde grot de Wéron leek alles al een stuk vlotter te gaan. We waren met 9 waardoor we af en toe op elkaar moesten wachten, maar dat gaf mij ook de gelegenheid om regelmatig terug wat op adem te komen. Voor al de speleologen onder jullie: het venstertje was toch even slikken, maar na Bart en Caroline te laten voorgaan heb ik het eigenlijk vrij vlot afgehandeld. In de meander was ik wel blij dat ik zo smallekes ben.
Kurt was deze keer vrij braaf, heeft wel weer iedereen wijsgemaakt dat er op het einde van de grot een Maria beeldje of een kaboutertje stond, en misschien had ik wel eens het begin van de grot kunnen gaan bezichtigen, maar als Kurt met zijn fabeltjes begint word ik nogal koppig en weiger ik altijd steevast om zijn raad op te volgen ;-). Een geluk dat lieven (sorry het Zothuis) er niet bij was of het was weer helemaal om zeep.

Maandag 17 november

Gisteren zijn we in de Source afgedaald, het was de mooiste grot die ik tot nu toe heb gedaan, ook al ben ik (samen met verschillende anderen) David niet gevolgd door het water naar het zaaltje... okay David jij gaat dit verslagje moeten schrijven want ik ken al de namen niet meer van alles wat we gisteren hebben gezien. Ik vond het wel heel veel kruipen ... en moet toegeven dat ondanks de aantrekkingskracht van speleologie, ik nog altijd heel erg tegen het kruipen opzie.

xxx

4 opmerkingen:

Rode Joke zei

Hey Ann,
ge hebt u ondertussen toch al een paar knielappen aangeschaft hoop ik! Als ge dan nog tegen het kruipen opziet, dan kunt ge misschien ook ellebooglappen overwegen ...
En bedankt om de rest ook achter hun vodden te zitten! ;-)
Cya, Joke

Dagobert L'Ecluse zei

Ann,

Het wordt dus hoog tijd dat spekul de BDW nog eens doet. Ik ben er 100% zeker van dat je daarna je visie op een mooie grot zal moeten bijstellen.
Dagobert (Avalon)

Anoniem zei

Inderdaad

Anoniem zei

veel geleerd