donderdag 20 juni 2013

Kinderspel(eo) II - Trou d'Haquin


Omdat het moeilijk bleek één datum te vinden voor kinderspel(eo) editie 2013, werd maar geopteerd om er twee te organiseren. De eerste gebeurde reeds in de
paasvakantie en ging door in Grotte St Anne (zie ook eerder blogbericht). De tweede tocht vond plaats op 20 mei (pinkstermaandag) en bracht een bezoekje aan een klassieker: Trou d'Haquin.

Eerst was er nog heel wat twijfel over de slechte weersvoorspellingen. Met in het achterhoofd de redding uit dezelfde grot van een groep nederlandse speleo's door felle regen enkele jaren geleden, bleef  het zeer spannend tot de dag zelf. Achteraf bleek er geen probleem te zijn: geen regen ter plaatse en een rustig kabbelende (ondergrondse) beek.

In de kurkentrekker
Jochem en de meisjes
Tijdens de voorbereidingen op de parking werd het materiaal (vooral de leeflijnen) uitvoerig uitgetest door de jongens in het gezelschap terwijl Jochem de harten van de iets oudere meisjes stal. Aan de grotingang briefte Sam de groep uitvoerig over de gedragsregels bij het grotten (niet onbelangrijk bij gidsingen) en poseerde iedereen nog vlijtig voor de groepsfoto. Toen doken we de grot in voor een vier uur durende tocht met geweldige variatie: twee vuursalamanders, kiemende plantjes, een druppelende ondergrondse waterval, een schuifaf, het schapengat, een brievenbus, een kurkentrekker, chocotoffs, een zangstonde en, tenslotte, een minuut donkere stilte in de middernachtzaal, weliswaar onderbroken door een galmende scheet! De terugweg bleek voor heel wat deelnemers aan de lange kant, maar iedereen verscheen veilig, moe maar toch ook voldaan aan de parking.

Sam en petekind Lune
Het was soms lastig!
Een vuursalamander!

Bedankt aan de gidsen Sam, Jochem en Jo R. om mee te helpen, bedankt aan de kinderen en Jeroen voor de fijne tocht! Misschien tot volgend jaar!

Hieronder nog een verslagje geschreven door Célestin en enkele legoimpressies over deze grottocht gemaakt door Esteban en Zacharie.

Het was heel leuk in de grot, vooral het klauteren. We zongen een lied en er waren keitoffe gidsen die ons goed konden helpen om de uitgang te vinden. We hebben 2 vuursalamanders gezien. Heel mooi en indrukwekkend!We zagen zelfs stalactieten en stalacmieten. Wat een superleuk spannend avontuur! Ik wil dit graag volgend jaar nog eens doen...

Célestin Van Heuverswijn, 8 jaarHelp je me omhoog?
Hoe moet je hier door?!
Wat, moeten we door die plas?
Soms moet je echt op je buik kruipen

Geen opmerkingen: