woensdag 18 september 2013

Alto Tejuelo wordt 3 km. groter

de blitzactie die we voor september voorzien hadden heeft min of meer onverwacht een connectie opgeleverd met de nabijgelegen "Calleja laval". Alto Tejuelo wordt ± 118 km groot.
 deelnemers aan de expo waren Piet, Daan, Walter en Dirk. van Spekul en Miguel en Mercedes van Secja
 Er komt een verslagje in Diepteunt maar hier toch al even het belangrijkste:
Vrijdag, na de explo van een extreem modderig en smal gallerijtje zijn we er in geslaagd de verbinding te leggen met de nabijgelegen Calleja Laval. Verbinding die we zo al een jaar of 3 aan het zoeken zijn, maar waar we tot nu toe steeds onze tanden op stuk gebeten hadden. Na het desobstrueren van een paar te smalle passages en na een nooit gezien modderbad zijn we uitgekomen boven een cheminée waar er een maillon werd achter gelaten door diegenen die de escalade hadden gedaan (wel te verstaan een escalade in Calleja, de nabijgelegen grot). We hadden dus reeds het vermoeden dat dit de connectie kon zijn, maar het is pas na het invoeren van de topodata dat de laatste twijfel werd weggeveegd: Calleja is vanaf nu onderdeel van Systema De Alto Del Tejuelo.
nog kleine anekdote :  we hadden het zo koud van in de vloeibare modder te liggen en door de sterke tochtstroom dat we allemaal rilden, het was zelfs zo erg dat Walter het dopje niet terug op het busje nagellak voor de topopunten geschroefd kreeg : de galerij heet dan ook Galeria Parkinson ;-)

...  meer in volgende Dieptepunt!De held van de connectie


Piet in een ruimer stuk van het galerijtje

Terug in de collector van Canto, wasbeurt om de meeste modder weg te krijgen

Topo was in deze omstandigheden geen evidentie (foto's maken al evenmin ;-)

3 opmerkingen:

Björn zei

goe bezig

Vortex zei

Eindelijk ik herinner me nog goes de vorige keren dat we daar hebben liggen zoeken Ben benieuwd naar de juiste plek van de connectie

SECJA, TORCA DEL RÍO PERDIDO zei

Pense que el mono de Piet era azul ;-)