maandag 8 december 2014

Kinderspeleo 2014: Nou Moulin


Te drukke agenda's zorgden ervoor dat kinderspeleo dit jaar niet traditioneel in het voorjaar plaatsvond, maar wel na de zomervakantie. Dit jaar kozen we voor de doorsteek van de Nou Moulin via de grote ingang aan de porche, doorheen de "pebble squeeze", langs de Gruyère tot in de grote zaal en tenslotte de bovenuitgang. Zondag 12 oktober was de fortuinlijke dag waarop (slechts) vijf kinderen de ondergrond in Rochefort onveilig hebben gemaakt... Hieronder een verslag van Célestin over het verloop van de tocht...

En daarna een fotoimpressie!Ik kreeg een berichtje met een uitnodiging voor een dagje grotten. Ik was zoooooooooooooooooooooooooooooooooo blij !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toen we er waren, zag ik een grote grot. Ik dacht wow, cool! Maar eerst de lunch. Die smaakte. Daarna gingen we de grot in. Het was zo cool in het begin al met veel kruipen. We zagen een project om afval tegen te houden. Blijkbaar lukte dat niet. Een beetje verder kwamen we in een grote plaats. Daar zag je nog een ingang en moest je met touwen naar beneden. Wij gingen vooruit met veel stappen en kruipen.

Toen kwamen bij de gruyère. Dat was al wat moeilijker. Het leek een beetje op kaas met gaatjes; daarom noemt het zo. Normaal waren er meerdere gangen om naar boven te gaan. Dat was niet zo. Op één plaats wel. Opeens vertelde Sam een verhaal. Toppie! In de tussentijd kregen we van Hans een napoleonsnoepje. Joepie! We zochten daarna een verdere gang en kropen en stapten naar een andere zaal. Daar moesten we omhoog. Hans helpte ons. Dat was tof. Als we boven waren, weer een nieuwe gang. Weer doorstappen en kruipen. We kwamen op een grote plaats. Daar kon je de tonne doen. We gingen vooruit en kwamen op een plaats met 2 gangen. De ene was een plaats voor 3. Ze was heeeeeeeeeeeeeeeel mooi met stalagmieten, stalactieten en gordijntjes. Dan eruit kruipen en de andere plaats in. Eventjes 1 m verderop kwamen we in een soort tent of zolder. Daar was er een groot gordijn. We moesten daar naar boven. Gemakkelijker dan je de naam hoort; de schoorsteen. Dat duurde wel een tijdje. We trokken ons op naar boven. We waren uit de grot, jammer!

Gelukkig mochten we (ik, Hans, Lune en Sam) eens in de tonne. Wij hadden er nog energie voor. Net als in een glijbaan gleden we wel 2 meter naar beneden. YOLO! We kropen dapper verder. Toen kwamen we in een grote zaal. We zochten naar de uitgang maar vonden ze niet. We zijn dan maar via de 2 meter buis weer naar boven geklommen. Sam op Hans zijn schouders. Dat lukte! Gelukkig hadden we de jeton om ons op te trekken.

Het was een superleuke dag. Ik kijk al uit naar een volgende…

Célestin-10 jaar

2 opmerkingen:

Björn zei

Tof, meer van dat!
Ge-jong-geleerd is oud-gedaan!

Koen zei

Goed gedaan mannen, tof dat er ook foto's ondergronds gemaakt worden!