maandag 20 augustus 2007

Exploratie van waterrijke galerijen

Volgend weekend is het weer zover ... onze jaarlijkse ... exploratie van waterrijke galerijen!
Naast de zoals gewoonlijk op het agenda staande activiteiten zoals speleo ... en waterrijke speleo zijn er blijkbaar in de omstreken nog andere mogelijkheden om bezig te blijven:

http://www.speleo.be/ubs/furfooz.htmSamedi 25 août : Nuit Européenne des Chauves-Souris mininec.jpg
Le samedi 25 août prochain aura lieu la Nuit Européenne des Chauves-Souris au cours de laquelle Plecotus - le Groupe de Travail « Chauves-souris» de Natagora - propose, avec le soutien de la Région Wallonne, des activités de découverte des chauves-souris dans 48 sites à Bruxelles et en Wallonie. Au programme : présentation d'un film sur les chauves-souris et le lien entre les pesticides et l'état de santé des colonies de chauves-souris, exposé sur l'écologie des chauves-souris, balades nocturnes sur le terrain à la découverte des ces animaux aussi étranges que mystérieux… Activités gratuites pour petits et grands. Bienvenue à tous !

1 opmerking:

Koen M zei

uit de standaard van 26 augustus:

Weer kajakvaarders in moeilijkheden op de Lesse

De brandweer van Beauraing had zondag weer de handen vol met kajakvaarders die in problemen waren gekomen op de Lesse. Dat heeft alles te maken met de hoge waterstand en de sterke stroming.
Zoals ook zaterdag al het geval was, diende een dertigtal kajakvaarders te worden bijgestaan.

Enkele kajaks sloegen om en zetten hun vaart leeg verder, nadat de vaarders eruit waren gevallen. Het is de tweede keer in twee dagen dat de hulpdiensten van Beauraing en Dinant op de Lesse kajakvaarders bijstand moeten verlenen.

De burgemeesters van Houyet en Dinant hebben hun bedoeling aangekondigd om de bevoegde autoriteiten te interpelleren om na te denken over duidelijke en preciese normen in verband met de afvaarten van de Lesse, zeker bij wassend water.